Nieuwsberichten

Welkom in de wondere wereld van de energie transitie

Afgelopen dinsdag vierden we de start van de ombouw van de Amercentrale naar een biomassa centrale. Tijdens de kick off verzorgde Remco de Boer (adviseur, onderzoeker en publicist) een gesproken column.

Beluister bijgaand zijn column tijdens onze kick off

AMER BIO WKC: OP WEG NAAR EEN CO₂-NEUTRALE TOEKOMST

Vandaag vieren we de start van de ombouw van de Amercentrale naar een biomassa centrale. Tijdens de kick off staan de belangrijkste ontwikkelingen rondom biomassa centraal.

Lees meer

Met de inzet van biomassa sneller overschakelen op duurzame energie

Tijdens de uitzending van Zembla op 22 maart  werden  de voor- en tegenstanders over het gebruik van Biomassa in beeld gebracht.

Lees meer

Bijdrage RWE aan Zembla uitzending over de inzet van duurzame Biomassa

Aanstaande woensdag 22 maart besteedt het televisieprogramma Zembla aandacht aan de rol van biomassa in energiecentrales in relatie tot de uitstoot van CO2.

Lees meer

STICHTING DBC START ONDERZOEK NAAR DE NOORD-AMERIKAANSE BOSSENSECTOR - 20.03.2017

De Stichting Dutch Biomass Certification (DBC) is een uitgebreide studie gestart naar de bossensector in Noord-Amerika en specifiek de positie van kleine boseigenaren.

lees meer

BNR Podcast met Roger Miesen, CTO - 02.03.2017

Vanaf 2 maart is op de site van BNR Nieuwsradio een podcast te beluisteren met Roger Miesen, Chief Technical Officer bij RWE Generation.

Lees meer

Partnerschap van start voor ontwikkeling bioraffinaderij in Delfzijl - 09.02.2017

AkzoNobel, Avantium, Chemport Europe, RWE en Staatsbosbeheer versnellen biobased economie door toepassing baanbrekende technologie.

Lees meer

Reactie RWE op brief minister Kamp - 20.1.2017

Donderdagmiddag 19 januari is de lang verwachte brief van minister Kamp over de toekomst van de kolencentrales in Nederland verschenen.Hier leest u de reactie van RWE.

Lees meer

RWE transformeert Amercentrale naar biomassacentrale - 08.12.2016

RWE transformeert de Amercentrale de komende jaren van kolen- naar biomassacentrale voor de levering van duurzame elektriciteit en warmte.

Lees meer

RWE doet nieuwe subsidieaanvraag biomassa-meestook - 11.10.2016

Amercentrale als aanjager voor biobased economy in Nederland. RWE heeft ook subsidie aangevraagd voor biomassa-meestook Eemshavencentrale.

Lees meer

RWE zet Moerdijk 1 in de mottenballen - 10.10.2016

RWE zet energiecentrale Moerdijk 1 noodgedwongen in de mottenballen. Daarnaast worden verschillende lokale gasgestookte energiecentrales volledig van net gehaald.

Lees meer

Reactie RWE op uitspraak Hof over kolenbelasting
29.09.2016

Het Hof in Den Bosch heeft uitspraak gedaan omtrent de rechtmatigheid van de kolenbelasting. Het is voor het eerst dat een Hof stelt dat de afschaffing van de vrijstelling van de kolenbelasting in strijd was met Europees Recht. RWE zou deze belasting daarom niet verschuldigd zijn geweest over de jaren 2013 - 2015.

lees meer

RWE vervangt 50% kolen door biomassa in Amercentrale - 13.06.2016

Het Ministerie van Economische Zaken heeft subsidie toegekend aan RWE voor de meestook van biomassa in haar Amercentrale in Geertruidenberg. De subsidie geldt voor acht jaar vanaf 2017. Door deze subsidie kan RWE al snel meer dan 50% van de kolen vervangen door duurzame biomassa om energie en warmte op te wekken.

lees meer

Voorzitter OR RWE Generation NL stuurt brief naar bewindslieden - 20.05.2016

Deze week heeft Hans de Wit, voorzitter OR RWE Generation NL, een brief naar Minister Kamp van Economische Zaken en Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur & Milieu gestuurd naar aanleiding van hun aankondiging vorige maand om de mogelijkheid te onderzoeken jaren 90 centrales, waaronder Amer 9, vervroegd te sluiten.

lees meer

Greenpeace en PAX hebben halve waarheden niet nodig 18.05.2016

In hun strijd tegen kolen als brandstof voor het opwekken van energie bedienen Greenpeace en PAX zich nu van halve waarheden (NRC Opinie, zaterdag 14 mei 2016). Dat is niet nodig.

lees meer

Archief