Bruinkoolcentrales

Stroom uit bruinkool is subsidievrij, wordt consumentgericht geproduceerd en is afkomstig van een inheemse grondstofbron die nog decennialang met een aanzienlijk concurrentievermogen in grote hoeveelheden ter beschikking zal staan. Alles bij elkaar genomen, zijn de als economisch winbaar geclassificeerde bruinkoolreserves in Duitsland groter dan de complete olie- en gasvoorraden in Europa.
Onlangs nog hebben wij onze ultramoderne bruinkoolblokken met geoptimaliseerde installatietechniek BoA 2&3 in gebruik laten nemen. Met een efficiëntie van 43% zijn zij in hun technologieklasse de besten in de hele wereld.

Hier vindt u onze bruinkoolkrachtcentrales:

Duitsland

Energiecentrale Frimmersdorf

In 1953 is begonnen met de bouw van de energiecentrale Frimmersdorf. Tussen 1955 en 1970 zijn met korte tussenpozen twee eenheden van 100, twaalf van 150 en twee van 300 MW voltooid.

meer

Dagbouw Garzweiler

De bruinkool ligt tussen ca. 40 en maximaal 210 meter diep onder het aardoppervlak. De kool wordt uitsluitend gebruikt voor stroomopwekking in de nabijgelegen centrales.

meer

Dagbouw Hambach

In de dagbouw Hambach zijn de grootste graafmachines van de wereld actief. Ze zijn 220 meter lang, 96 meter hoog en 13.500 ton zwaar.

meer

Dagbouw Inden

Met een jaarlijkse productie van rond 22 miljoen ton bruinkool staat dagbouw Inden garant voor de voorziening van de energiecentrale Weisweiler.

meer

Energiecentrale Neurath

Met meer dan 2.200 megawatt voorzien de zeven eenheden in meer dan tien procent van het geïnstalleerde vermogen van de eigen energiecentrales van RWE Power AG.

meer

Energiecentrale Neurath, BoA 2&3

Op de locatie van de energiecentrale Neurath in Grevenbroich heeft RWE op 15 augustus 2012 twee nieuwe bruinkooleenheden met geoptimaliseerde installatietechniek in gebruik genomen.

meer

Energiecentrale Niederaußem

De energiecentrale Niederaußem is uitgebreid met een zg. BoA-productie-eenheid met een brutovermogen van 1.000 MW. “BoA” staat voor bruinkolencentrale met geoptimaliseerde installatietechniek.

meer

Energiecentrale Weisweiler

De locatie van de energiecentrale Weisweiler, in het bruinkoolgebied in het Rijnland nabij Eschweiler kent een lange traditie.

meer

Ville/Berrenrath - Knapsacker Hügel

De installaties op de Knapsacker Hügel omvatten de bedrijfsonderdelen Berrenrath, Goldenberg en de fabriek Berrenrath.

meer

Fabriek Fortuna-Nord

De fabriek Fortuna-Nord in Niederaußem bij Bergheim (Rhein-Erft-Kreis) is één van drie koolveredelingsbedrijven van de firma RWE Power AG.

meer

Fabriek Frechen

Het accent van de fabriek Frechen (Rhein-Erft-Kreis) ligt op de productie van briketten en bruinkoolstof.

meer