Didcot B

Ons terrein in Didcot huisvest twee energiecentrales - de met twee verschillende brandstoffen gestookte A centrale Didcot A van 2000 MW en de gecombineerde-cyclus gasturbine B van 1.360 MW.

Samen zijn de twee energiecentrales in staat om genoeg elektriciteit te produceren om te voldoen aan de vraag van meer dan 3 miljoen huishoudens - gelijk aan de vraag van drie districten zo groot als Oxfordshire.

Didcot B Power Station

Didcot B behoort tot de nieuwe generatie van uiterst efficiënte, gasgestookte energiecentrales. De centrale wordt van energie voorzien door aardgas en maakt gebruik van de modernste technologie (gecombineerde-cyclus gasturbines - CCGT) om elektriciteit te produceren. Didcot B kan 1.360MW produceren, genoeg stroom om te voldoen aan de behoeften van 1 miljoen huishoudens.

meer

In 2011 legden we de laatste hand aan een project ter waarde van 60 miljoen Engelse pond om de efficiëntie van de centrale te verhogen tot meer dan 55%, een van de hoogste in het VK. Hierdoor zal de centrale ook minder CO2 uitstoten per eenheid elektriciteit die we produceren.

Didcot B werd in bedrijf genomen in 1997 en staat in Oxfordshire, Verenigd Koninkrijk.

Didcot A Power Station

Didcot A is een met twee verschillende brandstoffen gestookte energiecentrale. De centrale kan 2,000MW elektriciteit opwekken - genoeg stroom om te voldoen aan de behoeften van zo´n 2 miljoen huishoudens.

Didcot A werd oorspronkelijk ontworpen als een kolengestookte centrale. Drie van de vier 500MW generatoraggregaten zijn nu zo omgebouwd dat ze kunnen werken op twee verschillende brandstoffen, waardoor de centrale aardgas kan gebruiken als alternatief voor kool. Bovendien kan de centrale gebruik maken van biomassa, zoals zaagsel en houtschilfers, als brandstof voor alle vier de aggregaten. Naast de vier hoofdaggregaten beschikt de centrale over vier gasturbines, die indien nodig extra ondersteuning kunnen leveren aan het National Grid systeem.

Didcot A wordt commercieel geëxploiteerd vanaf 1970 en werkt onder de Large Combustion Plant Directive (LCPD) als een afgeschreven centrale en zal sluiten op 31 maart 2013.

Contact

Didcot A and B Power StationsDidcotOxfordshireOX11 7HAT+44 1235 845200
F+44 1235 845239
E-mail aan Didcot A and B Power Stations