Aardgas

Clauscentrale

De Clauscentrale in Maasbracht in Nederland bestond oorspronkelijk uit de twee identieke gasgestookte opwekkingseenheden A en B. In 2012 is eenheid C in bedrijf genomen.

Meer

Centrale Moerdijk

De Moerdijkcentrale bestaat uit twee productieeenheden. In 2012 is CCGT Moerdijk 2 in bedrijf genomen.

Meer

Centrale Swentibold

De warmtekrachtcentrale Swentibold in Geleen heeft een elektrisch vermogen van 231 megawatt.

Meer

Centrale Inesco

De warmtekrachtcentrale Inesco is gebouwd op het terrein van chemiebedrijf Ineos in Antwerpen en heeft een capaciteit van 135 megawatt.

Meer

Warmtekrachtcentrale Bochum

De warmtekrachtcentrale werkt tegenwoordig hoofdzakelijk volgens het energiebesparende principe van warmtekrachtkoppeling. De centrale levert jaarlijks ca. 450 miljoen kilowattuur stadsverwarming uit aardgas aan grote klanten.

meer

Warmtekrachtcentrale Dortmund

Na voortdurende vernieuwingen zorgt deze locatie tegenwoordig met vier gasgestookte ketels voor de stadsverwarmingsvoorziening van Dortmund, waarbij per jaar ca. 350 miljoen kilowattuur aan het stadsverwarmingsnet wordt geleverd.

meer

Energiecentrale Emsland

In Lingen in Nedersaksen zijn momenteel drie productie-eenheden op aardgasbasis geïnstalleerd. De aardgascentrale Emsland profiteert van de optimale aansluiting aan het gasnet.

meer

Energiecentrale Gersteinwerk

De vier aardgaseenheden zijn in 1972 – 1973 op de locatie Gersteinwerk in gebruik genomen. De eenheden waren toen al voorzien van het rendement verbeterende combi-principe.

meer

Didcot B centralen

Ons terrein in Didcot huisvest twee energiecentrales - de 2.000 MW met twee verschillende brandstoffen gestookte A centrale en de 1.360 MW gecombineerde-cyclus gasturbine B.

Meer

Great Yarmouth Centrale

Fawley is een oliegestookte energiecentrale, een van de meest efficiënte in zijn soort in het VK. De centrale bezit de capaciteit om 1.000MW elektriciteit op te wekken, genoeg stroom om te voldoen aan de behoeften van meer dan 1 miljoen huishoudens.

Meer

Little Barford Centrale

Little Barford is een energiecentrale met gecombineerde-cyclus gasturbines met een opwekkingscapaciteit van 700MW, genoeg om te voldoen aan de elektriciteitsvraag van meer dan een half miljoen huishoudens.

Meer

Pembroke Centrale

Pembroke Power Station is een gecombineerde-cyclus gasturbine (CCGT), die in september 2012 volledig commercieel in bedrijf werd genomen.

Meer

Staythorpe Centrale

Staythorpe is een gasgestookte energiecentrale, die vanaf november 2010 volledig commercieel geëxploiteerd wordt. Staythorpe kan 1.650MW elektriciteit opwekken – genoeg om zo´n 2,8 miljoen huizen van stroom te voorzien.

Meer