Ervaar hoe uw energie wordt gemaakt

Vakantieperiode Excusiecentrum
In verband met vakantie kan het Excursiecentrum tussen 7 juni en 10 juli NIET reageren op verzoeken voor een excursie. Een excursie aanvragen mag, maar houd er rekening mee dat u pas na 10 juli een reactie krijgt en uw excursie pas dan ingepland kan gaan worden. Wij rekenen op uw begrip.

 

Het gipsplafond bij u thuis en de elektriciteit uit uw stopcontact kunnen allebei uit onze energiecentrales komen. Dat lijkt raar, maar kan gemakkelijk waar zijn. Met onze energiecentrales produceren wij namelijk elektriciteit voor miljoenen huishoudens en bedrijven. En wij maken gips uit de rookgassen van onze met steenkool gestookte centrales. Kom zelf bekijken hoe dat gaat op de Amercentrale in Geertruidenberg (Noord-Brabant) of de Eemshavencentrale in Eemshaven (Groningen).

Het excursiecentrum verzorgt op aanvraag rondleidingen voor groepen. Tijdens de rondwandeling op ons terrein ziet u met eigen ogen wat er allemaal bij komt kijken om elektriciteit te maken. Maar ook hoe wij daarbij aandacht besteden aan het milieu.

Een rondleiding bij RWE
Een rondleiding op de Amercentrale of de Eemshavencentrale kan plaatsvinden op maandag tot en met vrijdag, ’s morgens of ’s middags. De minimale groepsgrootte is tien personen per aanmelding, maar grotere groepen zijn welkom. De minimumleeftijd voor bezoekers is 16 jaar. Aan een excursie zijn geen kosten verbonden. U dient wel zelf voor vervoer naar de locatie te zorgen. Daarnaast is een geldig legitimatiebewijs verplicht.
 
Het programma

  • ontvangst
  • inleiding over RWE
  • uitleg over de centrale
  • rondwandeling
  • afsluiting

De excursie duurt 2 tot 2,5 uur.

Vraag een rondleiding aan
Wilt u met eigen ogen zien hoe elektriciteit wordt gemaakt en een bezoek brengen aan RWE? Vraag dan direct een rondleiding aan met dit formulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak te maken.


Excursies Amercentrale 2018
In 2018 ondergaat de Amer BIO WKC een grote revisie die een aantal weken gaat duren. Dat betekent dat vanaf maandag 2 april tot en met vrijdag 29 juni (de weken 14 tot en met 26) geen excursies mogelijk zijn. Wij rekenen op uw begrip.