Bruinkool

Energiecentrale Neurath, BoA 2&3

Op de locatie van de energiecentrale Neurath in Grevenbroich heeft RWE op 15 augustus 2012 twee nieuwe bruinkooleenheden met geoptimaliseerde installatietechniek in gebruik genomen.

meer

Energiecentrale Frimmersdorf

In 1953 is begonnen met de bouw van de energiecentrale Frimmersdorf. Tussen 1955 en 1970 zijn met korte tussenpozen twee eenheden van 100, twaalf van 150 en twee van 300 MW voltooid.

meer

Dagbouw Garzweiler

De bruinkool ligt tussen ca. 40 en maximaal 210 meter diep onder het aardoppervlak. De kool wordt uitsluitend gebruikt voor stroomopwekking in de nabijgelegen centrales.

meer

Dagbouw Hambach

In de dagbouw Hambach zijn de grootste graafmachines van de wereld actief. Ze zijn 220 meter lang, 96 meter hoog en 13.500 ton zwaar.

meer

Dagbouw Inden

Met een jaarlijkse productie van rond 22 miljoen ton bruinkool staat dagbouw Inden garant voor de voorziening van de energiecentrale Weisweiler.

meer

Energiecentrale Neurath

Met meer dan 2.200 megawatt voorzien de zeven eenheden in meer dan tien procent van het geïnstalleerde vermogen van de eigen energiecentrales van RWE Power AG.

meer

Energiecentrale Niederaußem

De energiecentrale Niederaußem is uitgebreid met een zg. BoA-productie-eenheid met een brutovermogen van 1.000 MW. “BoA” staat voor bruinkolencentrale met geoptimaliseerde installatietechniek.

meer

Energiecentrale Weisweiler

De locatie van de energiecentrale Weisweiler, in het bruinkoolgebied in het Rijnland nabij Eschweiler kent een lange traditie.

meer

Ville/Berrenrath - Knapsacker Hügel

De installaties op de Knapsacker Hügel omvatten de bedrijfsonderdelen Berrenrath, Goldenberg en de fabriek Berrenrath.

meer

Fabriek Fortuna-Nord

De fabriek Fortuna-Nord in Niederaußem bij Bergheim (Rhein-Erft-Kreis) is één van drie koolveredelingsbedrijven van de firma RWE Power AG.

meer

Fabriek Frechen

Het accent van de fabriek Frechen (Rhein-Erft-Kreis) ligt op de productie van briketten en bruinkoolstof.

meer

Gas

Warmtekrachtcentrale Bochum

De warmtekrachtcentrale werkt tegenwoordig hoofdzakelijk volgens het energiebesparende principe van warmtekrachtkoppeling. De centrale levert jaarlijks ca. 450 miljoen kilowattuur stadsverwarming uit aardgas aan grote klanten.

meer

Warmtekrachtcentrale Dortmund

Na voortdurende vernieuwingen zorgt deze locatie tegenwoordig met vier gasgestookte ketels voor de stadsverwarmingsvoorziening van Dortmund, waarbij per jaar ca. 350 miljoen kilowattuur aan het stadsverwarmingsnet wordt geleverd.

meer

Energiecentrale Emsland

In Lingen in Nedersaksen zijn momenteel drie productie-eenheden op aardgasbasis geïnstalleerd. De aardgascentrale Emsland profiteert van de optimale aansluiting aan het gasnet.

meer

Energiecentrale Gersteinwerk

De vier aardgaseenheden zijn in 1972 – 1973 op de locatie Gersteinwerk in gebruik genomen. De eenheden waren toen al voorzien van het rendement verbeterende combi-principe.

meer

Kernenergie

Kerncentrale Biblis

De energiecentrale Biblis ligt 13 kilometer ten noordoosten van Worm aan de kant van de Rijn die bij Hessen hoort. Het complex heeft twee productie-eenheden, zogenaamde drukwaterreactoren.

meer

Kerncentrale Emsland

De 1.400 MW-eenheid van de kerncentrale Emsland bij Lingen is in 1988 in gebruik genomen. Sinds die tijd produceert hij jaarlijks ca. 11 miljard kWh stroom met een belastings- en beschikbaarheidsfactor van meer dan 90%.

meer

Kerncentrale Gundremmingen

In 1976 begon de bouw van de twee 1.344 megawatt productie-eenheden op de locatie Gundremmingen bij Günzburg.

meer

Centrale Mülheim-Kärlich

De voormalige kerncentrale Mülheim-Kärlich bevindt zich in Rheinland-Pfalz, ten noorden van Koblenz. Sinds de zomer van 2004 wordt de installatie gedemonteerd.

meer

Steenkool

Gemeenschappelijke centrale Bergkamen

De energiecentrale is in de herfst van 1981 in gebruik genomen. Met ca. 6.000 gebruiksuren wordt hier jaarlijks uit circa 1,4 miljoen ton steenkool ongeveer 4,2 miljard kilowattuur stroom opgewekt.

meer

Energiecentrale Gersteinwerk, productie-eenheid K

De oorspronkelijk voor Duitse steenkool gebouwde stoomcentrale behoort dankzij de combinatie met een gasturbine tot de meest efficiënte conventionele energiecentrales.

meer

Energiecentrale Ibbenbüren

De steenkolen-eenheid van 838 megawatt heeft op 19 juni 1985 voor het eerst stroom opgewekt. De ‘smeltkamerketel’ in Ibbenbüren is wereldwijd de grootste ketel met deze constructie.

meer

Energiecentrale Westfalen

In 1963 begon de energiecentrale Westfalen met de eenheden A en B met de productie van stroom. Om te voldoen aan de voortdurend toegenomen stroombehoefte werd 1969 eenheid C in bedrijf genomen.

meer

Overige

STEG-centrale Bayer Dormagen

Met het stoom- en stroomleveringscontract voor de Bayer-Chemie-locatie Dormagen van maart 1998 is RWE de verplichting aangegaan om een moderne stoom-en gasinstallatie op het fabrieksterrein te bouwen.

meer

Energiecentrale Duisburg-Huckingen

De energiecentrale Huckingen ligt vlak bij de Rijn in het zuiden van Duisburg op het terrein van de hoogovenbedrijf Hüttenwerke Krupp Mannesmann GmbH (HKM).

meer

Met afvalstoffen gestookte warmtekrachtcentrale Essen-Karnap

De met afvalstoffen gestookte warmtekrachtcentrale Essen Karnap is integraal onderdeel van het afvalbeheerconcept van Essen, Gelsenkirchen, Mülheim a.d. Ruhr, Bottrop en Gladbeck, met in totaal circa 1,3 miljoen burgers.

meer

STEG-centrale Ludwigshafen

Sinds 1997 levert de op het fabrieksterrein van BASF in Ludwigshafen gelegen STEG-energiecentrale stoom voor BASF en stroom voor het RWE-koppelnet.

meer

Thermische afvalbehandelingsinstallatie Salzbergen (TAS)

Na slechts 20 maanden bouwtijd werd in de centrale Dormagen op 1 juli 2000 veilig begonnen met stoomleverantie uit de nieuwe STEG-installatie.

meer