Vaste brandstoffen

Vaste brandstoffen van Heizprofi voldoen aan de geldende milieueisen! Voor de keuze van de brandstof is in eerste instantie de gebruikshandleiding van de fabrikant leidend.

Welke vaste brandstoffen zijn er en welke eigenschappen hebben de verschillende producten?

Vaste brandstoffen zoals hout en bruinkoolbriketten zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingsgroottes. Hier vindt u een overzicht:

naar productassortiment

Hoe sla ik vaste brandstoffen op de juiste manier op?

Bruinkoolbriketten en houtbriketten moeten op een droge plek worden opgeslagen, bijvoorbeeld in de kelder, bijkeuken of garage, maar in ieder geval overdekt. Houtbriketten bestaan uit geperst zaagsel of schaafsel, die onder hoge druk zonder toevoeging van bindmiddel tot briketten geperst worden. Onder invloed van vocht vallen ze uit elkaar! Vers gehakt hout moet op een geventileerde, zo mogelijk zonnige plek buiten de invloed van regen opgestapeld worden en ong. twee jaar drogen. Alleen droog hout kan in een geventileerde kelder opgeslagen worden.

Waar kan ik bruinkoolbriketten, kloofhout en houtbriketten van het merk Heizprofi kopen?

Hoogwaardig hout en houtbriketten evenals bruinkoolbriketten van het merk Heizprofi zijn in verschillende verpakkingen verkrijgbaar bij de vakhandel voor brandstoffen, Raiffeisen-coöperaties, supermarkten en bouwmarkten.
De brandstofhandel biedt extra service en levert de brandstof desgewenst in de kelder af.

Gebruik – hoe gebruik ik de haard/kachel op de juiste manier?

Voor het gebruik van vaste brandstoffen is in eerste instantie de gebruikshandleiding van de fabrikant leidend. Gebruik alleen de daarin vermelde brandstoffen.
Een haard/kachel is natuurlijk geen vuilverbrandingsinstallatie. Afval, plastic, karton, behandeld hout (geverfd, gebeitst, geïmpregneerd hout, spaanplaat) en nat of net gehakt hout (watergehalte > 20%) mag er niet in verbrand worden. Het verbranden van ongeschikte materialen leidt tot aanzienlijke milieubelasting en klachten van buren. Bovendien is het verbranden van ongeschikte materialen schadelijk voor de haard/kachel en schoorsteen.Hier vindt u een handleiding waarmee u optimaal plezier van uw haard/kachel zult hebben.

naar handleiding